Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-zboruri.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Aeroporturile din Europa, inchise din cauza iernii

AeroporturileIarna grea din centrul Europei a dus la anulare a zeci de mii de zboruri, intr-una din cele mai aglomerate perioade din timpul anului – in preajma Craciunului. Franta, Marea Britanie, Germania si Belgia au fost cele mai afectate tari.

Traficul aerian a fost blocat ore intregi din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile. Mii de pasageri au petrecut noaptea pe aeroporturile din Franta, Germania si Marea Britanie. Aterizarile au ramas in continuare blocate pe majoritatea aeroporturilor din Marea Britanie, astfel incat pasagerii care si-au rezervat bilete de avion spre Londra au fost sfatuiti sa-si amane calatoria sau sa contacteze companiile aeriene pentru a verifica disponibilitatea zborurilor.

Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din lume, a fost inchis temporar pana duminica, 19 decembrie, cand insa doar abia cateva avioane au decolat. Aeroporturile Gatwick, Stansted, Luton, Birmingham sau Southampton au ramas in continuare inchise.

Si in Belgia, aproximativ 1500 de pasageri au petrecut doua nopti pe aeroportul din Bruxelles. Majoritatea sunt pasageri ai celor 18 zboruri anulate de la aeroportul Heathrow din Londra.

Un numar de circa 300 de zboruri au fost anulate luni, 20 decembrie, si de pe aeroportul din Frankfurt (vestul Germaniei), din cauza valului de frig care perturba tot traficul aerian din Europa.

Aproximativ 700 de zboruri care urmau sa decoleze de la sau pe aeroportul din Frankfurt au fost anulate duminica, din cauza inchiderii altor aeroporturi din Europa. Sute de pasageri care asteptau sa se imbarce au fost nevoiti sa-si petreaca noaptea pe aeroport.

In Franta, Turnul Eiffel a fost inchis din nou din cauza caderilor masive de zapada. Mii de turisti care au venit in capitala Frantei de Craciun sau pentru petrecerea vacantei de iarna au fost blocati la intrare de autoritati, care nu le-au permis accesul in turn din motive de siguranta.