Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-zboruri.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Blue Air relanseaza zboruri cu plecare din Cluj

Compania aeriana low-cost Blue Air a lansat doua noi rute cu plecare din Cluj-Napoca in prima saptamana din iulie. Incepand de la 1 iulie, Blue Air va opera cursa Cluj – Roma Fiumicino cu o frecventa de trei zboruri pe saptamana, in concurenta directa cu cele cinci zboruri saptamanale avand aceeasi destinatie ale Wizz Air. Incepand din 2 iulie, Blue Air va opera si cursa Cluj-Dublin cu o frecventa de doua zboruri saptamanale.

Blue Air

Atat Roma Fiumicino, cat si Dublin sunt doua destinatii deja deservite din Romania de Blue Air cu plecare de pe aeroporturile din Bucuresti si Bacau.

Compania aeriana low-cost Blue Air a fost infiintata in anul 2004 de omul de afaceri Nelu Iordache, iar baza principala este Aeroportul International Aurel Vlaicu din Bucuresti. In 2009, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, cu 20% mai mult comparativ cu anul precedent, si a transportat 1.7 milioane de pasageri la un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75 de procente.

In total, Blue Air deserveste peste 30 de destinatii, in mai mult de 19 tari. Blue Air serveste urmatoarele destinatii: Arad, Bolonia, Bruxelles, Bucuresti, Catania, Cluj, Constanta, Dublin, Koln, Larnaca, Lisabona, Londra, Madrid, Malaga, Milano, Napoli, Nisa, Paphos, Paris, Roma, Sibiu, Stuttgart, Salonic, Timisoara, Torino, Valencia, Verona, Viena, Varsovia.

Compania opereaza o flota de 15 aeronave (11 Boeing 737 si 4 SAAB 340). Trei alte avioane au fost livrate pana la finalul anului 2010. Mai mult, in urma procesului de reinnoire a flotei demarat in 2008, compania a semnat un contract de achizitie a inca 5 avioane Boeing 737-800 Next Generation. Acestea vor fi livrate pana la finalul lui 2013. Se asteapta ca noile aparate de zbor sa creasca confortul pasagerilor.

In 2009, compania Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 140 de milioane de euro si peste 1,7 milioane de pasageri, avand un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75 de procente. Blue Air a raportat afaceri de 150 de milioane de euro in 2010.